Translate

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Athens by night vol. 3.

  Καλημέρα καλοί μου φίλοι. Όπως βλέπετε, σήμερα έχουμε το τρίτο μέρος για την βραδινή μας διασκέδαση. Δυστυχώς απευθύνομαι στους Αθηναίους μόνο, αλλά είμαι κάτοικος Αθηνών και οι καλές μου γνώσεις περιορίζονται εντός του λεκανοπεδίου. Βέβαια μπορεί να γίνει ένας καλός οδηγός για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη.

Athens by night. Φωτογραφία πολλά υποσχόμενη για επόμενο θέμα.



  Σήμερα θα βγούμε από το κέντρο και θα πάμε προς τα προάστια. Τα προάστια της πόλης μας δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του εξωτερικού. Στο εξωτερικό είναι πιο ήσυχα, με χαμηλό συντελεστή δόμησης και μοιάζουν γενικότερα με χωριά. Στην Αθήνα από την άλλη, είναι γεμάτα ζωή και με πολλές επιλογές για πολλά γούστα. Πρώτη μας επιλογή για σήμερα είναι η Νέα Σμύρνη, μία περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Σε αυτό βοήθησε αρκετά αφενός η πεζοδρόμηση της πλατείας και αφετέρου το τραμ. Η πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία αποτελεί μία μικρή όαση αφού στη σκιά των δέντρων και δίπλα από το σιντριβάνι, μπορείς να απολαύσεις από καφέ μέχρι φαγητό και ποτό, μακριά από τη φασαρία των κεντρικών οδών. Στη Νέα Σμύρνη έχει επιλογές, πραγματικά για όλα τα γούστα. Στην πλατεία μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου ή και το ποτάκι σου στην Coffee Avenue, δίπλα στα συντριβάνια, καθώς και μία απολαυστική πίτσα στην Pizzoteca. Δεν πρέπει να ξεχάσω και το σουβλατζίδικο με το καλύτερο σουβλάκι, για πολλούς, τον Λευτέρη. Αρκετοί έρχονται από πολύ μακριά για να το απολαύσουν. Φυσικά υπάρχουν και πολύ καλά μπαράκια  όπως το Επιτόκιο, ένα πολύ ωραίο και μεγάλο μπαρ, με rock και jazz μουσική, κατά βάση. Υπάρχει και το Fuego, ένα μαγαζάκι με λάτιν μουσική, αλλά και μαθήματα βραζιλιάνικων χορών.

Στην πλατεία

  Επόμενη στάση Χαλάνδρι. Ακόμα μια περιοχή που έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Στο Χαλάνδρι μπορεί κανείς να βρει από μαγαζιά για ποτάκι με δυνατή μουσική, μέχρι και καφενεδάκια για νέους με ρακή και μεζεδάκια. Κάτω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα βρείτε ένα παραμυθένιο μαγαζάκι, που θυμίζει κάτι από Παρίσι. Το Petite Fluer, με μουσική βινυλίου, βγαλμένη από μια άλλη εποχή και οι πολλές και ιδιαίτερες επιλογές σε ροφήματα, θα σας κάνει να το λατρέψετε και να μην θέλετε να φύγετε από κει! Είναι μικρός ο χώρος, σου δίνει την αίσθηση του σπιτιού και ίσως να βρείτε λίγο δύσκολα άδειο τραπέζι. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και από τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες, για πολύ καλό φαγητό και φυσικά κρασάκι. Το Χαλάνδρι μπορεί να είναι στα όρια των Βορείων Προαστίων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καταλάβετε ότι ο κόσμος και η όλη ατμόσφαιρα είναι η λεγόμενη Β.Π.

Πλατεία Χαλανδρίου.
  Η επόμενη και τελευταία μας στάση για σήμερα θα γίνει λίγο πιο δίπλα και συγκεκριμένα στον Χολαργό. Ο Χολαργός πάντα είχε κάποια μαγαζάκια για να πιεις το ποτό σου, όπως την Grey, αλλά εδώ και ένα χρόνο έξω από το μετρό, γίνεται μια μεγάλη αλλαγή. Από το πουθενά ξεπηδούν μπαράκια και δίνουν μια άλλη πνοή στην περιοχή. Εκεί, δεν υπήρχε τίποτα, παρά μόνο κάτι μικρά σαντουιτσάδικα και τα Starbucks. Πλέον, θα βρείτε το πολύ όμορφο White spoon, σε μοντέρνα διακόσμηση, όπου είναι ένα all day στέκι. Ξεκινάς από τον πρωινό καφέ, συνεχίζεις με μία δροσερή σαλάτα και καταλήγεις να ξενυχτάς με την παρέα σου πίνοντας δροσιστικές μπύρες. Φυσικά υπάρχει και το Boogie Bar με το κόκκινο να κυριαρχεί στα χρώματα του, που μπορείς να το βρεις και αυτό ανοιχτό όλη τη μέρα. Τα Σάββατα έχει τόσο κόσμο το σημείο εκεί, που οι κάτοικοι της περιοχής το ονομάζουν και "παραλία".

Ένα βράδυ στη Μεσογείων. 

  Κάπου εδώ τελειώνει και το τρίτο μέρος της βραδινής μας περιπλάνησης. Όπου και να πάτε σίγουρα θα περάσετε καλά, αρκεί να έχετε και καλή παρέα μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου