Translate

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Athens by night vol. 4.

 Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου. Σήμερα φτάνουμε στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος, Athens by night. Ήταν ένα θέμα μεγάλο, αλλά ελπίζω συνοπτικά να σας βοήθησα σε ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ και αρκετοί έχουμε απορήσει, που να βγούμε πάλι.

 Σήμερα θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από τον Πειραιά και συγκεκριμένα από το Μικρολίμανο. Μια περιοχή που επεκτείνεται πίσω από το ΣΕΦ.  Είναι ένα μέρος που για μια περίοδο το είχα στέκι, κάθε βράδυ ήμουν εκεί. Η πρόσβαση είναι εύκολη, μιας και σχεδόν έξω από το Μικρολίμανο, σταματάει το τραμ, ο ηλεκτρικός και πολλά άλλα μέσα, φυσικά υπάρχει και το αμάξι. Τα μαγαζιά βρίσκονται από τη μία πλευρά του δρόμου και μοιάζει λες και είναι πασαρέλα! Από την άλλη πλευρά θα δείτε τις ψαρόβαρκες δεμένες στο μικρό λιμανάκι. Η περιοχή έχει τα πάντα, από φαγητό μέχρι και ποτό.

 Μπορείτε να βρείτε μαγαζιά για όλα τα γούστα. Υπάρχουν μαγαζιά που παίζουν rock μουσική, μαγαζιά με την mainstream μουσική, αλλά μπορείτε να βρείτε και ήσυχα στέκια για πιο τρυφερές και ρομαντικές στιγμές ή και με την παρέα για ένα πιο ήρεμο καφέ. Δεν πρέπει να ξεχάσω τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, μια καφετέρια πάνω στο κύμα που όταν βραδιάζει είναι ένα ιδανικό μαγαζί για να χαρείς το κοκτέιλ σου. Φυσικά μπορείτε να πάτε και για φαγητό, μιας και υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες, αλλά και ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό, με τσιμπημένες τιμές όμως, αλλά η όμορφη θέα με τα ψαροκάικα σε δικαιώνει.

Μικρολίμανο



  Συνεχίζουμε προς παραλία και στη δεύτερη στάση μας, στη Γλυφάδα. Μία περιοχή με πολύ καλή βραδινή ζωή και πολύ glamour. Σε σταθερά ψηλή θέση, στις προτιμήσεις των Αθηναίων. Πρόσβαση στη Γλυφάδα, εκτός με το ΙΧ, έχεις και με το τραμ, αλλά και τα λεωφορεία. Στη Γλυφάδα μπορείς να βρεις και τα μεγάλα club για ποτό, αλλά και τις καφετέριες που το βράδυ έχουν ένα πιο κυριλέ ύφος με δυνατή μουσική. Η περιοχή είναι φιλικοί για τους πεζούς, εχθρική για τα αμάξια, μιας και υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι. Μετά το ποτό θα ταίριαζε μια κρεπούλα αλμυρή ή και γλυκιά. Το Feticcio είναι μία κρεπερή με πολύ καλές και νόστιμες κρέπες. Εντύπωση μου έχει κάνει που όλος ο τοίχος ήταν γεμάτος με αυτόγραφα αφιερωμένα στο Feticcio! Αν δεν θέλετε ποτό, αλλά κάτι για φαγητό, τότε και εδώ έχουμε πολλές επιλογές, όπως Friday's, Ιταλική κουζίνα, αλλά και εστιατόρια. Εκεί που πρέπει να πάτε πάντως, κατά τη γνώμη μου, είναι το Balux. Είναι παραλιακό μαγαζί με μαξιλάρες κάτω στην  παραλία. Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να απολαύσεις το ποτό σου.

Γλυφάδα για ποτάκι
  Για το τέλος θα ξαναπάμε στο κέντρο και συγκεκριμένα, στην Πλάκα. Ξέρω ότι για το κέντρο είχαμε ασχοληθεί στα δύο πρώτα άρθρα, αλλά δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για την Πλάκα. Φυσικά, έχω αναφερθεί στην Πλάκα ξανά, αλλά ευκαιρία είναι να μάθουμε πως είναι ένα φοβερό μέρος και για την βραδινή μας βόλτα. Φυσικά, λόγο της νύχτας, δεν μπορείς να δεις καλά τα σπιτάκια και την όλη αρχιτεκτονική αυτής της τόσο όμορφης και παλιάς γειτονιάς, θα νοιώσεις όμως και πάλι, αυτό το ταξίδι στο παρελθόν. Θα νοιώσεις πως είσαι όντως κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που η Αθήνα ήταν ένα μεγάλο χωριό, με ελάχιστα αμάξια και με πιο αγνά συναισθήματα.

  Στα γραφικά στενά της Πλάκας έχουν ανοίξει αρκετά ζεστά μαγαζάκια, αρκετά προϋπήρχαν, όπως και ο Κρητικός. Μία ταβερνούλα με ταράτσα. Ότι καλύτερο για να απολαύσεις τα καλοκαιρινά, ζεστά βράδια μαζί με την παρέα σου, κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά για να πιείτε και να φάτε, σκόρπια μέσα στα γραφικά στενά.
Πλάκα by night

  Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος και αυτής της ενότητας και θεωρώ πως κλείνω με τον καλύτερο τρόπο. Καλές διακοπές σε όσους φύγουν ή έχουν φύγει και σε όσους θα μείνουν Αθήνα, να μην ξενερώνουν, μιας και η Αθήνα, αν και δεν την φαίνεται, έχει πολλά ωραία μέρη για λίγη δροσιά...Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου