Translate

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Athens by night vol. 2.

  Καλημέρα φίλοι μου και καλό μήνα. Επανερχόμαστε σήμερα με τη συνέχεια του θέματος μας, Athens by night. Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω το blog athinapoli.gr για την φιλοξενία που προσφέρει στα άρθρα μου. Είναι μια σημαντική αναγνώριση, μιας και αυτό δείχνει πως αρέσουν τα γραφόμενα μου.
  Συνεχίζουμε λοιπόν τις βραδινές μας περιπλανήσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στου Ψυρρή. Για την περιοχή αυτή έχουμε αναφερθεί ξανά, σε παλαιότερο θέμα, αλλά είχαμε αναφερθεί για να πάμε για κάποιο καφεδάκι.

Σήμερα σας λέω ότι είναι πάρα πολύ ωραίο μέρος για την βραδινή σας διασκέδαση. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει πέσει  πολύ η κίνηση, καθώς ήρθαν κι άλλες επιλογές στη λίστα μας, βλέπε Γκάζι, αλλά παραμένει μια πολύ ωραία επιλογή για ποτό. Μπορείτε να βρείτε από εναλλακτικά μαγαζιά, για ρακόμελο και ναργιλέ, τύπου Ψύρρα, μέχρι και ταβερνάκια με ζωντανή μουσική καλό φαγητό και μπόλικο χορό. Όλα αυτά είναι κρυμμένα στα στενάκια, με τα γραφικά παλιά σπίτια και τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Εκεί που πρέπει να πάτε, είτε είναι βράδυ, είτε πρωί ή απόγευμα, είναι το A for Athens. Είναι ένα καινούργιο ξενοδοχείο, στην είσοδο του Ψυρρή και μπορεί να περηφανεύεται, πως έχει μία από τις καλύτερες ταράτσες στην Αθήνα, μιας και η θέα της βλέπει, το πιο σημαντικό μνημείο στον κόσμο, την Ακρόπολη.

Θέα από το A for Athens

  Επόμενη στάση-επιλογή για σήμερα είναι το Θησείο. Μια περιοχή που παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων και δεν θα μπορούσε να λείψει από το σημερινό μας αφιέρωμα. Η περιοχή είναι μαγική, μιας και είναι μέσα στο πράσινο, ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι περιορισμένη, λόγω των πεζόδρομων και οι επιλογές πολλές. Είτε θες ποτό, είτε κάποιο μαγαζί με καλό φαγητό, θα βρείτε πολλές λύσεις. Για φαγητό έχω να σας προτείνω "Το στέκι του Ηλία". Είναι στην οδό Επταχάλκου και εκεί θα φάτε από τα πιο νόστιμα παϊδάκια. Είναι σε ένα σημείο που θυμίζει την παλιά Αθήνα, με τα τραπέζια το καλοκαίρι να είναι έξω, κάτω από τις μουριές, σε ένα πεζόδρομο και από δίπλα να περνάει ο ηλεκτρικός. Ότι πρέπει για παρέα, μιας και έχει και πάρα πολύ καλό κρασί. Για ποτό μπορείτε να πάτε στη Μορφή, ένα ρακομελάδικο στην προέκταση του δρόμου με τις καφετέριες. Πάρα πολύ ωραίο στέκι, με ωραία ατμόσφαιρα, πολύ παρεΐστικη. Φυσικά, όπουδήποτε αλλού και να πάτε σίγουρα θα περάσετε φοβερά. Συμβουλή μου, αργά το βράδυ που θα έχουν κλείσει τα μαγαζιά, αξίζει να την αράξετε στα καθίσματα του Αθηναίων πολιτεία. Με θέα την Ακρόπολη, μπύρες και καλή παρέα, κάτι που εμείς το έχουμε όλο το χρόνο και κάτι που οι απ' έξω πληρώνουν για να απολαύσουν.

Το στέκι του Ηλία
  Η βόλτα μας για σήμερα τελειώνει στον Κεραμικό και συγκεκριμένα στο Γκάζι. Κάποτε, η περιοχή αυτή, ήταν μια από τις πιο υποβαθμισμένες στην Αθήνα και αυτό γιατί ήταν βιομηχανοποιημένη από την παραγωγή φωταερίου και από τα διάφορα συνεργεία κλπ. Πλέον, από την δημιουργία της Τεχνόπολης και μετά, η περιοχή σιγά-σιγά αναβαθμίζεται. Με την έλευση του μετρό και την ανάπλαση της πλατείας του Κεραμικού η περιοχή έχει γίνει για τους Αθηναίους, η πρώτη επιλογή για την βραδινή τους έξοδο. Στο Γκάζι κυριαρχούν τα μπαρ αλλά και από τα καλύτερα κλαμπ της πόλης, όπως και σκηνές που παίζουν live. Μπορείς επίσης, να βρεις και μαγαζιά σε παραδοσιακό στιλ, όπως το Γκαζοχώρι, αλλά και ωραία εστιατόρια. Όλα τα μαγαζιά επεκτείνονται γύρω από την πλατεία και χάνονται μέσα στα στενά. Όποιος ζητάει κάτι πιο έντονο και όχι κάτι χαλαρό, όπως οι πιο πάνω επιλογές, τότε είναι το μέρος που ψάχνει. Ιδιαίτερη προσοχή, να έχετε όσοι θα είστε με αμάξι και θα το παρκάρετε από την κάτω πλευρά του Γκάζι. Είναι σκοτεινά και έχουν ακουστεί διάφορες επιθέσεις.

Γκάζι.
  Κάπου εδώ τελειώνει και το δεύτερο μέρος σε ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα. Σίγουρα θα βρείτε σημεία που θα θέλατε να πω κάτι παραπάνω, γι'αυτό υπάρχει και η επικοινωνία, που θα δείτε στο δεξί μέρος του blog ή στα σχόλια, για να μου πείτε τις ιδέες σας. Ελπίζω οι επιλογές μου να σας άρεσαν και να σας έδωσα ωραίες ιδέες για την βραδινή σας διασκέδαση. Εις το επανιδείν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου