Translate

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Athens by night vol. 1

  Καλησπέρα φίλοι μου και σήμερα. Μετά από ένα ξεκούραστο τριήμερο και γεμάτες μπαταρίες, επανερχόμαστε στην πραγματικότητα και την καθημερινή ρουτίνα. Είτε πήγατε κάποια εκδρομή, είτε σε κάποια παραλία της Αθήνας, ελπίζω να περάσατε καλά. Απόψε θα σας προτείνω όμορφα στέκια για ποτάκι στη βραδινή και όμορφη Αθήνα. Και επειδή τα μέρη είναι πολλά θα το χωρίσω σε τέσσερα κομμάτια.



  Οι επιλογές, για να βγεις στην Αθήνα είναι πάρα πολλές. Γι'αυτό θα σας δείξω τις καλύτερες αρχίζοντας με το ιστορικό κέντρο για το vol. 1. Από το Σύνταγμα μέχρι και τον Κεραμικό, τα στέκια είναι αμέτρητα. Θα αρχίσω όμως με μία ανερχόμενη περιοχή που αναπτύσσεται στα δεξιά της Ερμού (όπως την κατεβαίνεις). Ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης. Παλιά μαγαζιά και αποθήκες που έχουν κλείσει, έχουν μετατραπεί σε πολύ όμορφα μαγαζάκια με προσιτές τιμές και πολύ κέφι. Τα στενά γύρω από την Κολοκοτρώνη έχουν μετατραπεί σε χώρους για τα τραπέζια και τα μαγαζιά έχουν ταιριάξει πλήρως με το το αστικό περιβάλλον. Στην Κλειτίου θα βρείτε και το καλύτερο κοκτέιλ μπαρ για τις χρονιές 2011 και 2012. Στο Baba au Rum θα βρείτε τα καλύτερα κοκτέιλ και την μεγαλύτερη ποικιλία ρούμι στην χώρα.

Το Baba au rum. (Πηγή: babaaurum.com)

  Η νυχτερινή μας βόλτα συνεχίζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Καρύτση. Η πλατεία πραγματικά είναι γεμάτη από κάθε είδους και στιλ μαγαζάκια. Πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά αστικό περιβάλλον, με την πλατεία, την εκκλησία, το θέατρο Καρύτση και τα διάφορα εμπορικά μαγαζιά να δένουν πολύ όμορφα με τα μπαράκια και τα καφέ της περιοχής. Τώρα που έχει καλοκαιριάσει και ο καιρός όλοι είναι στο πεζοδρόμιο και από παντού ακούγονται τα διάφορα στιλ μουσικής που παίζουν τα μαγαζιά. Στη περιοχή θα βρείτε και ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζί για την Αθήνα, το Pairidaeza. Είναι ένα μπαράκι που θυμίζει πολύ εξωτερικό, κάτι από Γαλλία. Διακοσμημένο με πολύ ωραίο γούστο και με jazz κομμάτια θα το κάνετε στέκι σας.

Πλατεία Καρύτση

  Η βολτούλα μας για σήμερα τελειώνει στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Σε αυτή την πλατεία έχουμε αναφερθεί και στο θέμα μας Μία βόλτα στο κέντρο vol. 4. Εκεί είχαμε πάει για πρωινό καφεδάκι και για να βολτάρουμε στα παλιά στενάκια της γειτονιάς. Η περιοχή όμως, όταν πέσει το φως, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο στέκι για ποτάκι. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η πλατεία είναι γεμάτη από τραπεζάκια και κόσμο, όλοι γίνονται μία παρέα με μοναδικό στόχο, τη διασκέδαση και να περάσεις καλά.
Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  Και στο επόμενο θέμα θα συνεχίσουμε με το κέντρο της Αθήνας. Θα σας πω πως έχω πάει και στα τρία μέρη και πέρασα πάρα πολύ ωραία και στα τρία! Μιας και έχει έρθει καλοκαίρι και πλησιάζουμε στην καρδιά του, στις συνέχειες αυτού του θέματος θα πάμε και παραλία. Μείνετε συντονισμένοι. Καλό σας απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου