Translate

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Που να πάω για μπάνιο στην Αθήνα. vol. 2

  Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου. Επιστρέφουμε σήμερα με το δεύτερο και τελευταίο μέρος του που να πάμε για μπάνιο στην Αθήνα. Στο vol. 1 πήγαμε στο Καβούρι, στο Πόρτο Γερμενό, στη Γαλάζια Ακτή και στο Blue Beach Bar, στο Μαύρο Λιθάρι και στον Σχινιά. Σήμερα έχουμε ένα ακόμα top 5 και οι παραλίες που προτείνω είναι πάντα με δωρεάν είσοδο.




  Την σημερινή αρχή θα την κάνουμε με τα πολύ γνωστά σε όλους μας, τα λιμανάκια. Στέκι για πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Έρχονται παρέες που θέλουν να κάνουν επίδειξη στις οδηγικές τους ικανότητες σε "φτιαγμένα" αυτοκίνητα, ζευγαράκια που θέλουν να βρουν όμορφες και τρυφερές στιγμές και λουόμενοι για να χαρούν το μπάνιο τους. Το σημείο δεν έχει κάποια παραλία ή κάτι σχετικό, αλλά βράχους και μικρούς χώρους, για να μπορέσεις ίσα ίσα να βάλεις την πετσέτα σου και να βολευτείς δίπλα στους άλλους. Τα νερά είναι αρκετά καλά και βαθιά. Η πρόσβαση είναι εύκολη, με το αμάξι ή με της γραμμές του λεωφορείου, 115, 149, E22. Αν θέλετε και λίγη φασαρία, τότε θα κατεβείτε στα Β' Λιμανάκια, που έχει και ένα φοβερό beach bar. Ότι πρέπει για όσους δεν θα μπορέσουν να πάνε σε κάποιο νησί, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να στερηθούν τον χαβαλέ και την καλή θάλασσα.
Β' Λιμανάκια (Πηγή athinorama.gr)
  Για την δεύτερη επιλογή μου θα πάμε στο Σούνιο και συγκεκριμένα τα Λεγρενά. Η παραλία που επιλέγω είναι μακριά και η πρόσβαση του δύσκολη, μιας και μόνο με αυτοκίνητο ή με ΚΤΕΛ πας, αλλά πραγματικά αξίζει. Τα νερά του είναι καθαρά και καταγάλανα, μιας και είναι στο πέλαγος και για όσους αρέσκονται στις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις, τότε θα βρουν αρκετούς κολπίσκους προς εξερεύνηση. Φυσικά είναι δωρεάν η είσοδος και επειδή είναι τόσο ωραία, μαζεύει κόσμο και θα πρέπει να είστε από νωρίς εκεί. Αν κάνετε και γυμνισμό, μπορείτε άφοβα, μιας και είναι αρκετοί οι γυμνιστές. Για την περίπτωση που σας πιάσει πείνα, ή χρειαστείτε ένα καφέ, η περιοχή έχει μια καντίνα και αρκετά ταβερνάκια.
Λεγρενά
  Συνεχίζουμε την αναζήτηση θάλασσας στο Πόρτο Ράφτη. Στο Πόρτο Ράφτη μπορούμε να πάμε για μπάνιο σε αρκετές παραλίες, όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Αυλάκι, στην Αγία Μαρίνα και την Ερωτοσπηλιά. Όλα τα σημεία που αναφέρω είναι πάρα πολύ ωραία για μπάνιο, στην Αγία Μαρίνα ειδικά τα νερά είναι φοβερά. Στην Ερωτοσπηλιά πλέον γίνεται χαμός. Την ξέρουν όλοι, έχει beach bar και δεν είναι ένα ήσυχο μέρος, αλλά παραμένει μια εξαιρετική παραλία. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και γίνεται με αυτοκίνητο ή με το ΚΤΕΛ του νομού Αττικής.
Πόρτο Ράφτη
  Η επόμενη στάση μας είναι στη Σαρωνίδα και συγκεκριμένα  το Eden Beach. Η παραλία έχει πάρει το όνομα της από το ξενοδοχείο της περιοχής, το Eden Beach Hotel. Η παραλία είναι πανέμορφη, με άμμο και καταγάλανα νερά. Βρίσκεται κάτω από τον δρόμο και υπάρχει beach bar για καφέ και φαγητό. Τα βράχια, σε ορισμένα σημεία, μέσα στη θάλασσα, δίνουν μία αίσθηση πως δεν είσαι λίγο πιο έξω από την Αθήνα, αλλά σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με το ΚΤΕΛ του νομού Αττικής ή με το αυτοκίνητο σας.
Eden Beach (Πηγή: eden.gr)
  Η τελευταία μας στάση είναι στη το Μάτι στη Νέα Μάκρη. Μία παραλία που είναι σταθερή στις προτιμήσεις των Αθηναίων για μπάνιο. Τα νερά είναι κατάλληλα και καθαρά και το τοπίο θα σας αποζημιώσει για την απόσταση, μιας και η πρόσβαση εκεί γίνεται μόνο με το αυτοκίνητο ή με το ΚΤΕΛ του νομού Αττικής. Είναι ένας μικρός και ήρεμος κολπίσκος μέσα στα πεύκα, τα οποία καθρεφτίζονται στα γαλάζια νερά. Η παραλία είναι ήρεμη και οικογενειακή. Αν ζητάτε κάτι με περισσότερη φασαρία, τότε μπορείτε να πάτε λίγο πιο δίπλα, στο Ζούμπερι. Εκεί έχει ξαπλώστρες beach bar και πιο πολύ νεολαία.
Μάτι
  Κάπου εδώ τελειώνουμε και με τις τελευταίες προτάσεις. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες παραλίες που θα έχετε δει και θα σας αρέσουν και θα ήθελαν να μου τις προτείνετε. Ο καιρός σήμερα μας τα χαλάει λίγο, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Το καλοκαίρι έχει μπει και μας κλείνει το μάτι! Καλές βουτιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου