Translate

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Που να πάω για μπάνιο στην Αθήνα. vol. 1

  Καλησπέρα μετά από αρκετές μέρες! Είχα καιρό να μπω για να γράψω κάτι, μιας και ήμουν άρρωστος και έκανα μέρες να συνέλθω. 
  Σήμερα όμως επανέρχομαι με ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ! Που να πάμε για μπάνιο εμείς οι Αθηναίοι; Πλέον έχουμε και επίσημα καλοκαίρι, αν και ο καιρός μας τα χαλάει λίγο, η σκέψη όλων είναι μια, που θα πάμε για ένα μπάνιο στην Αθήνα; Είναι αρκετοί που δεν θα έχουν την δυνατότητα να φύγουν για ένα Π/Σ/Κ και θα ψάξουν για λίγη δροσιά εντός του λεκανοπεδίου. Όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι Αθηναίοι έκαναν τα μπάνια τους στο Μικρολίμανο ή στο Φαληρικό Δέλτα. Εκεί που τώρα είναι το ΣΕΦ και ο αυτοκινητόδρομος κάποτε ήταν παραλία!




  Και ερχόμαστε στο ερώτημα του σημερινού μας θέματος. Μπορεί η Αθήνα τα τελευταία χρόνια να μην έχει εκμεταλλευτεί σωστά τις θάλασσες της και η ποιότητα κοντά στο αστικό κέντρο να είναι κάτω του μετρίου, παρόλαυτα με λίγο καλό ψάξιμο μπορούμε να βρούμε παραλίες οι οποίες είναι πάρα πολύ αξιόλογες, σε ορισμένες περιπτώσεις μαγικές και χωρίς είσοδο. Σας παραθέτω το πρώτο Top 5, όπου μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσα με τον καλύτερο τρόπο.
  Ξεκινώ λοιπόν με την πρώτη επιλογή, το Καβούρι. Μια πλαζ η οποία έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Βρίσκεται μετά τη Γλυφάδα και τα νερά του είναι καλής ποιότητας και ρηχά, ότι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι αμμουδερή και η περιοχή κατάφυτη από τα πεύκα. Ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνει το νησάκι που είναι πολύ κοντά στην παραλία και μπορείς να πας και με τα πόδια.  Καλό είναι να έχετε μαζί σας ταπεράκι, μιας και η περιοχή δεν έχει κάποια ταβέρνα, παρά μόνο κάποια καφέ και ένα περίπτερο. Πρόσβαση στην παραλία μπορείτε να έχετε με το αυτοκίνητο σας, αλλά και με τα λεωφορεία, 114,115,170 και Ε22.
Πλαζ Καβουριού (Πηγή: mytraveler.gr)
  Συνεχίζουμε λίγο πιο έξω από το αστικό κέντρο και πάμε στο Πόρτο Γερμενό. Είναι λες και η Αθήνα βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά! Πραγματικά ένας παράδεισος, δίπλα από το νομό Αττικής. Παντού κυριαρχεί το πράσινο και με συνδυασμό την πανέμορφη θάλασσα σου δείχνει πόσο όμορφη θα μπορούσε να είναι και η Αθήνα. Τα νερά του είναι κρυστάλλινα και η παραλία έχει ψιλό χαλικάκι. Καλό είναι να πάτε από νωρίς, γιατί η παραλία δεν είναι αρκετά μεγάλη και μαζεύει πολύ κόσμο. Δεν είναι οργανωμένη πλαζ, οπότε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάτι πρόχειρο να τσιμπήσετε αν και η περιοχή έχει τις υποδομές για φαγητό-καφέ. Η απόσταση είναι το μόνο που μπορεί να σας κάνει να το σκεφτείτε μιας και είναι 66 χλμ, κάπου στη 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο. Φυσικά υπάρχει και το ΚΤΕΛ νομού Αττικής. Γνώμη μου είναι ότι αξίζει και με το παραπάνω η ελάχιστη κούραση.
Πόρτο Γερμενό (Πηγή: fjr.gr)
  Η επόμενη παραλία που θα συναντήσουμε είναι στη Γαλάζια Ακτή κοντά στη Σαρωνίδα. Στα φανάρια όπως πηγαίνετε προς Σαρωνίδα, θα δείτε μια ταμπέλα που γράφει Blue Beach Bar. Εκεί να μπείτε και δεν θα χάσετε! Θα βρείτε μια παραλία με καθαρή θάλασσα και με χαλίκι στην παραλία. Τα λιγοστά αλμυρίκια κάνουν ακόμα πιο γραφική την εικόνα. Το ωραίο είναι ένα beach bar, το Blue Beach Bar, που προσφέρει, πολύ ωραία ποτά, δωρεάν ξαπλώστρες, σάντουιτς για τους πεινασμένους και έχει πολύ ωραία μουσική. Πολύ ωραίο μέρος για καλοκαιρινά σας party, μιας και είναι ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν θέλετε κάτι σε ταβέρνα υπάρχουν αρκετά σημεία στην περιοχή για φαγητό. Η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο ή και με το λεωφορείο, το Ε22.
Blue Beach Bar
  Επόμενη στάση μας είναι το Μαύρο Λιθάρι, λίγο πιο κάτω από την Σαρωνίδα. Η παραλία είναι αμμουδερή και η θάλασσα αξιόλογη. Η παραλία είναι οργανωμένη με δυο beach bar και δωρεάν ξαπλώστρες. Είναι λίγο πιο φασαριόζικη σε σχέση με τις παρά πάνω παραλίες, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Τα μπαράκια προσφέρουν δροσιστικές γρανίτες και πολύ ωραία μουσική. Αν δεν αντέχετε τις ρακέτες μπορεί να έχετε ένα θεματάκι, αλλά το καλό είναι ότι πλέον τους έχουν μαντρωμένους. Αν ψάχνετε κάτι πιο ήρεμο, ακριβώς δίπλα είναι το "Μαύρο Λιθάρι Hotel", όπου επικρατεί η ηρεμία και είναι πιο καλά για τις οικογένειες. Πρόσβαση έχετε με το αυτοκίνητο ή με τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής.
Η παραλία στο Μαύρο Λιθάρι.
  Για το τέλος θα καταλήξουμε στον Σχινιά. Ο Σχινιάς είναι μία μεγάλη περιοχή με αρκετές παραλίες και επιλογές. Μπορείτε να πάτε από το κοσμικό και πολύβουο "Καράβι" μέχρι και τέρμα στη Λεωφόρο Σχινιά, σε μία καταπράσινη περιοχή από πεύκα. Εγώ το πρώτο μέρος το αποφεύγω, μιας και δεν σου επιτρέπει να χαρείς με την ηρεμία σου την θάλασσα. Και εδώ θα βρούμε αμμουδιά και τα νερά είναι ότι πρέπει για μπάνιο. Οι ξαπλώστρες δεν είναι δωρεάν, αλλά είναι σε πολύ καλή τιμή και συμπεριλαμβάνουν στην τιμή της τον καφέ, μιας και έχει και beach bar για καφέ, αλλά και ταβερνάκια για ψάρι και ούζο. Η πρόσβαση είναι δύσκολη βέβαια και είναι εφικτή μόνο με αυτοκίνητο.
Παραλία Σχινιά (Πηγή athensmagazine.gr)

1 σχόλιο:

  1. νικ¨παραλιες best κοντα σε αθηνα και χωρις την τρελη κινισει της παραλιακης στην επιστροφη 1)ΚΙΝΕΤΑ καταπληκτικα νερα λες και εισαι σε νησι αρκει να μην φυσαει απο μεσα προς τα εξω και αν το πατας και λιγο σε 25 λεπτα εχεις φτασει!!!! 2)ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ατικη οδο (εχει διοδια το ξερω) σεβαστες παραλιες και εχειθς επιλογη μιας και εχει 4-5 τοποθεσιες οποτε διαλεγεις που να πας αυτα παντοες παραλιακη εχω να παω απο εποχη αλιμου 12 χρονια δηλ απο τοτε που ανακαλυψα αυτα τα μερη!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή