Translate

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μετακαλοκαιρινό σύνδρομο

  Πλέον έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβρη. Το καλοκαίρι δεν έχει πολλές μέρες που έχει τελειώσει, αλλά πλέον έχουν επιστρέψει και  οι τελευταίοι, ακόμα και αυτοί που ξέρουν πότε να κάνουν διακοπές. Το θέμα είναι πως θα επανέλθεις στην πραγματικότητα και να αποδεχθείς, πως τελειώσανε οι διακοπές και πως μικραίνει η μέρα.


  Αυτό με τη μέρα που μικραίνει πάντως, είναι το πρώτο που μας κάνει να λέμε πως τελείωσε το καλοκαίρι. Θα ακούσεις ή θα πεις εκφράσεις του στιλ, "ρε φίλε η ώρα είναι οχτώ και σκοτείνιασε;" Ή, "ρε συ πριν δυο βδομάδες τέτοια ώρα δεν περιμέναμε να νυχτώσει για να αρχίσει η προβολή στον θερινό σινεμά;" Αυτό είναι το πρώτο σοκ, πως φεύγει το καλοκαίρι και την θέση του την παίρνει το φθινόπωρο και όχι ο χειμώνας όπως έχει καθιερωθεί να λένε.


  Λοιπόν, ένας τρόπος για να δεχτείς το φθινόπωρο με ομαλό τρόπο, είναι να συνεχίσεις τα μπάνια σου ακάθεκτος. Η θερμοκρασία είναι ακόμα πάνω από τους 35 βαθμούς και οι συνθήκες είναι ιδανικές, για να χαρείς την θάλασσα κάπου κοντά στην Αττική. Ο ήλιος δεν καίει όσο το καλοκαίρι και μπορείς να τον χαρείς καλύτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ και πάλι όμως, μιας και δεν παύει να είναι επικίνδυνος. Οπότε με αυτό τον τρόπο, δεν θα κόψετε μαχαίρι την θάλασσα και η διαδικασία θα είναι πιο ομαλή.

  Θερινό σινεμά. Το θερινό σινεμαδάκι, είναι κατεξοχήν καλοκαιρινή ασχολία, οπότε τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης μην το ξεχάσουμε. Τα βράδια άλλωστε είναι λίγο πιο δροσερά, οπότε η παρακολούθηση της ταινίας θα είναι και πιο ευχάριστη. Άλλωστε όπως είπαμε ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός, οπότε θα βρείτε αρκετά θερινά σινεμά ανοιχτά.

  Μικρές αποδράσεις σε νησιά κοντά στην Αθήνα. Μπορεί να τελείωσες τις διακοπές σου, να λες τα κεφάλια μέσα και όλα τα κοινότυπα του μετακαλοκαιρινού συνδρόμου, άλλα ποιός σου λέει ότι δεν μπορείς να πας σε ένα νησάκι κοντά στην Αθήνα; Ένα τριήμερο θα ήταν ιδανικό, μιας και πλέον είμαστε εκτός σεζόν, οπότε οι τιμές είναι στα καλύτερά τους! Μια Ύδρα για μένα θα ήταν το ιδανικό για να αποχαιρετίσεις το καλοκαίρι, με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

  Μην ξεχνάμε φυσικά και τις όμορφες ταράτσες που έχει η πόλη μας και μπορούν να μας χαρίσουν ακόμα, στιγμές καλοκαιρινές με τα δροσερά τους κοκτέιλ και την όμορφη θέα τους στην πόλη.


  Αν ξενερώνεις που τελειώσαν οι διακοπές, σκέψου πως θα έχεις ένα τριημεράκι στην 28 Οκτωβρίου για να ηρεμήσεις και σε τρεις μήνες σχεδόν έχουμε τα Χριστούγεννα, μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, πως θα χειμωνιάσει και θα δεις που θα ανυπομονείς να κατεβάσεις τα κλασικά χειμωνιάτικα ρούχα, θα στρώσεις τα χαλιά στο σπίτι και θα αρχίσουν να πρωινά χουχουλιάσματα στο κρεβάτι...

  Η κάθε εποχή-περίοδος του έτους, έχει τις δικές του χάρες και ιδιεταιρότητες. Απλά η συνήθεια μας κάνει να μην θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στην συνήθεια μας. Καλό φθινόπωρο λοιπόν και η Καθημερινότητα θα είναι δω να σας χαρίζει ανάλαφρα θέματα, για να ξεφεύγουμε από την μαυρίλα και την ρουτίνα.

2 σχόλια: