Translate

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Athens Flying Week

  Σε πόσους από εμάς δεν μας δελεάζουν τα αεροπλάνα; Τι δέος μας προκαλούν, το γεγονός ότι πετάνε ψηλά και έχουν την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Φανταστείτε τώρα αεροπλάνα μονοκινητήρια, F-16 και τόσα άλλα, να κάνουν ακροβατικά και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το κεφάλι σου με τέλειο συγχρονισμό! Πόσο τέλειο.
  Όλα αυτά λοιπόν τα είδαμε στο Τατόι το Π/Σ/Κ που μας πέρασε. Είχε διάσημους πιλότους απ'όλη την Ευρώπη, όπως τον Fransesco Fornabaio, αεροπλάνα και ελικόπτερα, αερομοντελιστές και αλεξιπτωτιστές. Η εκδήλωση ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη, με ελεύθερο πάρκινγκ, φαγητό, μουσική και αναλυτική περιγραφή των αεροσκαφών που πετούσαν. Ήμουν από τους τυχερούς που βρέθηκαν εκεί. Το Σάββατο πήγα και μπορώ να πω πως αν ήξερα πόσο τέλεια ήτα θα μπορούσα να είχα πάει και την Παρασκευή.

  Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα εξής αεροσκάφη: το ελικόπτερο τύπου BELL 407 με πιλότο τον Ηλία Σοφιανό, το ελικόπτερο τύπου EC-120B με πιλότο τον Δημήτρη Βερβερέλη, το ανεμόπτερο MDM-FOX με πιλότο τον Luca Bertossio, τα τρία μονοκινητήρια ULTRA LIGHT της ομάδας WEFLY TEAM από την Ιταλία, το μονοκινητήριο SU-31 με τον Jurgis Kairys, τα πέντε μονοκινητήρια ULTRA LIGHT της ομάδας Blue Circe Team από την Ιταλία, το Alpha Jet της Flying Redbulls, το μονοκινητήριο EXTRA-300 με πιλότο τον Fransesco Fornabaio, R/C Models, το ελικόπτερο AB-212 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το ελικόπτερο AH-64A Apache του Ελληνικού Στρατού, το Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το μονοκινητήριο T-6A της "Δαίδαλος" Demo Team της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οχτώ μονοκινητήρια PZL-130 των Orlik Team, το F-16 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας, το τετρακινητήριο C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο και πέταξε αλεξιπτωτιστές, το Airbus της Aegian Airlines, το Learjet της Epsilon Aviation και το ελικόπτερο CH-47 της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού. Ο Δήμος Αχαρνών είχε παραχωρήσει και τα λεωφορεία του δήμου για μεταφορά των πολιτών στο πολεμικό μουσείο, εκεί όπου τους περίμενε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου έπαιζε γνωστά τραγούδια.

F-16

Δυο ULTRA LIGHT από την ομάδα των Blue Circe

  Η εκδήλωση ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς οι επιδείξεις έκοβαν την ανάσα και για όσους ασχολούνται με αυτό το χόμπι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν πασίγνωστους πιλότους. Το ενδιαφέρον έκλεψε το F-16, μιας και οι ελιγμοί του έκοβαν την ανάσα και η τουρμπίνα του σε έκανε να ανατριχιάζεις από την ένταση που έχει. Επίσης εντύπωση προκάλεσε και η Orlac Team με τους μοναδικούς ελιγμούς και σχηματισμούς που έκαναν με τα οχτώ μονοκινητήρια αεροπλάνα τους.

Μια επικίνδυνη φιγούρα από τους Orlik Team

  Πραγματικά οι φωτογραφίες και αυτά που λέω είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν αυτή την εκδήλωση. Μακάρι να συνεχιστεί και του χρόνου, έτσι ώστε να έχετε την ευκαιρία να την δείτε, όσοι δεν προλάβατε φέτος. Αλλά και να την ξαναδείτε όσοι την προλάβατε φέτος ή και την περασμένη χρονιά. Θέλω να επισημάνω πως το εισιτήριο ήταν σε πάρα πολύ καλή τιμή (8 ευρώ)  για αυτά που σου προσέφεραν.
Οι Orlik Team σε έναν κλασικό συνδυασμό.
Υπερήφανος αλεξιπτωτιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου