Translate

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι άνεργοι ήρωες της Ντίσνεϊ vol.1

  Όπως ξέρουμε, οι ιστορίες της Ντίσνεϊ, σταμάτησαν να δημοσιεύονται  την Ελλάδα, μιας και ο εκδοτικός οίκος που δημοσίευε τις ιστορίες τους έκλεισε. Αυτό σημαίνει, με μπόλικο χιούμορ, πως οι ήρωες των ιστορικών παιδικών και όχι μόνο περιοδικών, έχουν μείνει άνεργοι! Στην Ελλάδα του 2013, με τους 1.200.000 περίπου ανέργους, προστέθηκαν τουλάχιστον άλλοι 50. Παρακάτω θα δούμε, που θα μπορούσαν να εργαστούν μερικοί από τους αγαπημένους μας ήρωες, στην Ελλάδα του σήμερα. Είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα και γι'αυτό θα χωριστεί σε τρία μέρη.



ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ

  Ο Σκρούτζ Μακ Ντάκ είναι το πιο πλούσιο παπί του κόσμου, στον κόσμο της Ντίσνεϊ. Τώρα όμως που έχασε την δουλειά του, χάνει και τον τίτλο του, οπότε αναγκαστικά θα βγει στην αγορά εργασίας. Λόγο όμως ηλικίας είναι δύσκολο να εργαστεί. Αυτό σημάνει ότι θα αρκεστεί σε μια σύνταξη η οποία είναι αρκετά καλή,βάση της προϋπηρεσίας του σε πολλές χώρες και σε διάφορα επαγγέλματα: έχει εργαστεί σαν λουστράκος στην Σκωτία, που ήταν και το πρώτο του επάγγελμα, ως γελαδάρης στη Μοντάνα, ως χρυσωρύχος στα άγρια και παγωμένα βουνά του Κλόνταικ κ.λ.π. Γενικά έχει να λαμβάνει σύνταξη από διάφορες χώρες και όπως είπαμε πιο πάνω πολύ καλή. Μπορεί βέβαια να μην έχει τα πλούτη που είχε ως "το πιο πλούσιο παπί του κόσμου", αλλά θα έχει μια ευκατάστατη ζωή.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ

  Ο Ντόναλντ συνήθως δούλευε στο θησαυροφυλάκιο του θείου του, ως καθαριστής νομισμάτων. Έχει περάσει και από διάφορα άλλα πόστα, ως κηπουρός ή ως ταχυδρόμος κ.α. αλλά ως καθαριστής νομισμάτων έχει μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Κατ'επέκταση θα αναζητήσει εργασία σε εταιρία καθαρισμού πολυκατοικιών ή γενικότερα σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι έχει και μεγάλη εμπειρία ως Φάντομ Ντακ, κάτι που μπορεί να του ανοίξει τις πόρτες για εργασία ως σεκιούριτι ή σχολικός φύλακας. Οι ευκαιρίες λοιπόν είναι αρκετές και ελπιδοφόρες.

ΧΙΟΥΙ-ΛΙΟΥΙ-ΝΤΙΟΥΙ

  Τα ανιψάκια του Ντόναλντ στις ιστορίες της Ντίσνεϊ εμφανίζονται να είναι μαθητές σε σχολείο και Μικροί Εξερευνητές. Άρα τώρα που τελείωσε η ενασχόληση τους με τις ιστορίες, θα μπορέσουν να πάνε σπίτι τους και να φύγουν από τον ακαμάτη θείο τους και να επιστρέψουν στα μαθήματα τους. Τελειώνοντας το σχολείο θα μπορούσαν να σπουδάσουν και αργότερα να ασχοληθούν με τις επιστήμες της φυσικής και των μαθηματικών, μιας και φαίνονται λαμπρά μυαλά.

ΝΤΑΙΖΥ

  Η Νταίζυ, εμφανίζεται στις ιστορίες, ως η αρραβωνιαστικία του Ντόναλντ. Από εργασία δεν φαίνεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο να ασχολείται με έναν γυναικείο σύλλογο, που κάνουν χορούς και διάφορα άλλα event. Η επαγγελματική της πορεία μετά τα κόμικς είναι δύσκολη, μιας και δεν έχει κάποιο δυνατό βιογραφικό που να μπορέσει να την βοηθήσει μελλοντικά. Λογικά, θα μείνει μαζί με τον Ντόναλντ και θα αναλάβει το νοικοκυριό του σπιτιού. Ευκαιρία να αποκατασταθεί το κορίτσι.

ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΓΚΑΡΝΤΝΕΡ

  Ή αλλιώς, γνωστός και ως τυχεράκιας. Στα κόμικς εμφανίζεται με σκανδαλώδη τύχη, που τον έχει κάνει να μη χρειαστεί να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, εν αντιθέση με τον Ντόναλντ, που είναι και άτυχος και όσο μπορεί εργάζεται. Τώρα όμως, που είναι μια απλή πάπια που αναζητά εργασία, δεν θα έχει την τύχη με το μέρος της και θα αναγκαστεί να κουραστεί πολύ. Πιθανόν ο Γκαστόνε να γραφτεί σε κάποιο από τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, για να μάθει μια τέχνη και να προσπαθήσει να βρει εργασία. Ο τομέας του δεν είναι συγκεκριμένος και αναγκαστικά θα εργαστεί όπου βρει για να τα βγάλει πέρα.

  Στο επόμενο θέμα θα έχουμε και πάλι αφιέρωμα στις "άνεργες" πλέον πάπιες, ενώ στα επόμενα δύο θα έχουμε την παρέα του Μίκυ. Περιμένω τις ιδέες σας, αλλά και τις επαγγελματικές σας προτάσεις  για τους "άνεργους" εικονογραφημένους φίλους μας.

1 σχόλιο:

  1. α ανιψάκια του Ντόναλντ στις ιστορίες της Ντίσνεϊ εμφανίζονται να είναι μαθητές σε σχολείο και Μικροί Εξερευνητές. Άρα τώρα που τελείωσε η ενασχόληση τους με τις ιστορίες, θα μπορέσουν να πάνε σπίτι τους και να φύγουν από τον ακαμάτη θείο τους και να επιστρέψουν στα μαθήματα τους. Τελειώνοντας το σχολείο θα μπορούσαν να σπουδάσουν και αργότερα να ασχοληθούν με τις επιστήμες της φυσικής και των μαθηματικών, μιας και φαίνονται λαμπρά μυαλά. ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ...<3


    ΑπάντησηΔιαγραφή