Translate

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οι άνεργοι ήρωες της Ντίσνεϊ, vol. 3

  Συνεχίζουμε και σήμερα με το τρίτο μέρος των άνεργων ηρώων της Ντίσνεϊ. Σε αυτό το μέρος θα δούμε κατά πόσο ο Μίκυ και η παρέα του θα μπορέσουν να βρουν εργασία μετά το κλείσιμο των περιοδικών της Ντίσνεϊ στην Ελλάδα. Θα υπάρχει και η παρέα των Μουργόλυκων στο αφιέρωμα μας, επειδή ξεχάστηκα να τους αναφέρω στους Λιμνουπολήτες.

ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ

  Οι Μουργόλυκοι είναι οι κακοποιοί της Λιμνούπολης, στην πόλη που μένουν τα παπιά. Είναι παράδοση η οικογένεια να ασκεί αυτό το επάγγελμα, μιας και από τότε που ο Σκρούτζ ήταν μικρός εμφανίζονται να τον κυνηγάνε. Τώρα όμως που η μοίρα τα έφερε έτσι, θα αναγκαστούν να ψάξουν αλλού για δουλειά. Το βιογραφικό τους και η προϋπηρεσία τους, δεν τους αφήνουν και πολλές επιλογές. Το πιο πιθανό είναι να μπλέξουν με τη νύχτα ως προστασία σε μαγαζιά. Από την πλευρά μου θα τους συμβούλευα να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, μιας και σας κακοποιοί δεν είχαν και μεγάλη επιτυχία, αφού πιο συχνά τους βλέπαμε στη φυλακή παρά έξω.



ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

  Περνάμε τώρα στην πλευρά του Μίκυ και της παρέας του. Αυτός ο τετραπέρατος ποντικός, που είναι το σήμα κατατεθέν της Ντίσνεϊ. Ο Μίκυ στις ιστορίες του, δεν φαίνεται να κάνει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα, παρά μόνο στην επιτυχημένη σειρά, "Μίκυ Μυστήριο", όπου έκανε τον ντετέκτιβ. Πέραν τούτου, έχει ασχοληθεί και με αρχαίους θησαυρούς, έχει βοηθήσει πολλές φορές την αστυνομία ενώ δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το γεγονός πως έχει διατελέσει καπετάνιος στο ατμόπλοιο του Γουίλι, όπου ήταν και η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση. Τώρα στην Ελλάδα έχει πρόβλημα και κάπως θα πρέπει να αναζητήσει εργασία. Θα μπορούσε να αναζητήσει δουλειά στα καράβια, μιας και έχει υπάρξει καπετάνιος ή να εργαστεί ως ιδιωτικός ντετέκτιβ, εφόσον έχει την εμπειρία. Γενικά ο Μίκυ θα τα καταφέρει, γιατί είναι δραστήριος και έχει καλό βιογραφικό.

ΜΙΝΙ ΜΑΟΥΣ

  Η Μίνι είναι η αρραβωνιαστικιά του Μίκυ και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια πρόθεση να την αποκαταστήσει. Τώρα όμως θα αναγκαστούν να μείνουν μαζί, μιας και η Μίνι γενικότερα δεν ασχολείται με κάτι εκτός του να διοργανώνει event με τις φίλες τις και να πίνουν τσάι όλες μαζι. Το μέλλον της δηλαδή είναι τα οικοκυρικά και να την αποκαταστήσει, επιτέλους, ο Μίκυ. Λίγο δύσκολα τα πράγματα για την Μίνι, μιας και τόσο καιρό την είχε στα όπα όπα ο Μίκυ.

ΓΚΟΥΦΙ

  Ο Γκούφι ειναι ο κολλητός του Μίκυ. Από τα πρώτα τους βήματα στο χώρο είναι σαν αδέρφια. Δυστυχώς ο Γκούφι, δεν εμφανίζεται να δουλεύει κάπου, εκτός από το να κάνει τον σούπερ ήρωα, τον Σούπερ Γκούφι, τρώγοντας φιστίκια. Δυστυχώς και πάλι, δεν μπορούμε να πούμε πως σαν σούπερ ήρωας είχε μεγάλη επιτυχία. Οπότε η ανεργία θα είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος για τον καλό μας φίλο. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα τα κατάφερνε καλά, μιας και ούτε οι ίδιος γνωρίζει, αφού μέσα στις ιστορίες του δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη κλίση. Μια καλή ευκαιρία θα ήταν να πάει βοηθός του ξαδέρφου του, του Ινδιάνα Γκούφι, όπου σαν βοηθός αρχαιολόγος θα έχει πολύ τρέξιμο και θα προσφέρει.



ΜΑΥΡΟΣ ΠΙΤ

  Ο κακός του Μίκυ Σίτι. Ο Μαύρος Πιτ είναι ο αιώνιος αντίπαλος του Μίκυ. Αυτός μια ζωή θα κάνει ληστείες και εκείνος θα τον κυνηγάει. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Ο Πιτ θα μείνει άνεργος και πρέπει να βρει να κάνει κάτι άλλο. Επειδή όμως, τόσα χρόνια, δεν έχει μάθει κάτι άλλο θα κινηθεί και πάλι στην παρανομία. Πολύ πιθανό να γίνει μπράβος σε μαγαζιά της νύχτας, λόγο σωματότυπου ή και ασφάλεια σε σημαντικά πρόσωπα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει επαγγελματικό κλάδο.



  Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα στο Μίκυ Σίτι είναι κάπως δύσκολα μέχρι τώρα, αφού μόνο ο Μίκυ έχει σχετικά καλύτερη τύχη από την παρέα. Γενικότερα από όλους τους ήρωες που είδαμε μέχρι τώρα, καλό μέλλον θα έχουν: ο Σκρούτζ ως συνταξιούχος, τα τρία ανιψάκια, μιας και είναι μικρά σε ηλικία, φιλόδοξα και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και τέλος ο Κύρος Γρανάζης που είναι μεγάλο μυαλό και σίγουρα θα κάνει μια αξιόλογη καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου