Translate

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Οι καλύτερες διακοπές είναι τώρα!

  Καλή σας μέρα καλοί μου φίλοι. Για τους περισσότερους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, το καλοκαίρι οδεύει προς την λήξη του, δυστυχώς και ας λένε ότι έχουμε ακόμα Αύγουστο. Έχουμε 28 Αυγούστου και είτε το θέλουμε, είτε όχι, σε τέσσερις μέρες θα έχουμε Σεπτέμβρη. Για αρκετούς όμως δεν έχει τελειώσει, ίσως να έχει κάποιες εβδομάδες ακόμα και αυτό, γιατί οι καλύτερες διακοπές για μένα και πολλούς άλλους είναι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου.


  Αυτό το λέω, για τους παρακάτω λόγους:



ΤΙΜΕΣ

  Είναι τέλος σεζόν, ο κόσμος ελαττώνει και οι προσφορές έρχονται!! Μπορείς να κάνεις καλύτερο παζάρι, μιας και τα ξενοδοχεία είναι άδεια και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Η τιμή για την βραδιά μπορεί να πέφτει μέχρι και 50% και το δέλεαρ είναι μεγάλο. Το ίδιο ισχύει και για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. High season 55 ευρώ, low season 35 ευρώ, δεν μπορείτε να πείτε πως δεν είναι μεγάλη διαφορά. Οπότε από άποψη τιμών είμαστε στα συν.

ΚΟΣΜΟΣ

  Τι καλύτερο να απολαμβάνεις τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, χωρίς τους αγρίους, τους επίδοξους τενίστες και την αίσθηση πως δεν έχεις την άνεσή σου επειδή είστε ο ένας πάνω στον άλλο. Παραδοσιακά στην Ελλάδα, διακοπές πηγαίναμε την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου. Θυμάμαι τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, όταν οι εποχές ήταν καλές, τον χαμό στα διόδια. Πλέον χαμός δεν γίνεται, αλλά ο περισσότερος κόσμος, ακόμα και φέτος, φεύγουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Για όσους βέβαια ζητάνε τον πολύ κόσμο, τότε ας μην αλλάξουν συνήθειες. Όχι πως υπάρχει ερημιά, το κάθε άλλο, απλά τα πράγματα είναι πιο ανθρώπινα.

ΚΑΙΡΟΣ

  Πολλοί ακούνε Σεπτέμβρη και νομίζουν ότι θα αλλάξει ο καιρός αμέσως. Φυσικά και δεν είναι έτσι. Όπως βλέπετε άλλωστε το θερμόμετρο είναι μεταξύ 35 με 38 βαθμούς και καθόλου αέρας. Αυτή είναι και η ουσία, καθόλου αέρας. Οι είκοσι πρώτες μέρες του Αυγούστου, είναι γνωστές για τα ημερομήνια. Δηλαδή ανάλογα με τον καιρό που θα κάνεις εκείνες τις ημέρες θα έχουμε μια προσέγγιση για τον καιρό του χειμώνα. Τότε όμως έχει και πολύ αέρα, οπότε η θάλασσα δεν θα είναι και τόσο καλή για μπάνιο από τα κύματα. Για τις βροχές τώρα, ποτέ δεν θυμάμαι να βρέχει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, σχεδόν πάντα αρχίζει μετά τις 10 του μήνα. Βέβαια καιρός είναι και δεν είναι σταθερός, μιας και ένα καλοκαίρι θυμάμαι πως έβρεχε μέχρι και στα μέσα του Ιουλίου.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

  Σκέψου πως θα είσαι από τους χαρούμενους, μιας και όταν οι άλλοι θα επιστρέφουν στην ρουτίνα τους στα μέσα του Αυγούστου, με το κεφάλι κάτω, εσύ θα είσαι από αυτούς που θα κανονίζουν τις διακοπές τους, κάνοντας την λίστα με τα πράγματα των διακοπών. Θα σκέφτεσαι πως θα διατηρήσεις το μαύρισμα σου, μιας και έχουμε δει σε πιο παλιά άρθρα, πως υπάρχουν και στην Αθήνα πολλά σημεία για να χαρείς μια ωραία και καθαρή θάλασσα. Και θα είσαι από αυτούς που θα κάνουν τις πιο οικονομικές, άνετες και ευχάριστες διακοπές. 

  Εγώ φέτος δεν τήρησα την παράδοση μου και πήγα διακοπές, για αλλαγή, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Δεν πέρασα άσχημα, κάθε άλλο, μόνο ο κόσμος και λίγο ο καιρός ήταν όπως τα λέω πιο πάνω. Οπότε μετά από αυτό το "πείραμα" έχω κατασταλάξει πως η περίοδος μεταξύ τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη. Καλό φθινόπωρο φίλοι μου και καλή επιστροφή στην πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου