Translate

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Παραλίες στην Αθήνα, Luxury Edition.

  Το σημερινό θέμα το σκέφτηκα με αφορμή ένα σερφάρισμα που έκανα στο internet. Έψαχνα να δω τιμές για τις οργανωμένες πλαζ και ορισμένες παραλίες με έκαναν να σκεφτώ αυτό το θέμα. Βρήκα παραλίες που οι τιμές ήταν από άλλη εποχή και σκέφτηκα πως θα έπρεπε να υπάρχει ένας οδηγός γι'αυτούς που θέλουν να χαρούν το μπάνιο τους, ξοδεύοντας κάνα δυο ημερομίσθια. Αρχίζουμε λοιπόν με την πρώτη μας επιλογή.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

  Η πιο ακριβή πλαζ που έχω βρει και αυτό γιατί, έχει είσοδο τις καθημερινές στα 15 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα (κρατηθείτε) στα 25 ευρώ!! Αν θες να φας κιόλας, για ένα club sandwich, θα πρέπει να δώσεις το ποσό των 8 ευρώ. Όσο για τα ροφήματα, ξεκινούν από τα 3,5 ευρώ. Δεν θα έλεγα ότι είναι για τον μέσο πολίτη.
Σύνολο ημερησίου μπάνιου δύο ατόμων: 53 τις καθημερινές και τα Σ/Κ στα 73.

  Στις επόμενες πλαζ οι τιμές είναι αισθητά πιο κάτω σε σχέση με τον Αστέρα, αλλά και πάλι είναι ψιλά, για ένα αγαθό, όπως η θάλασσα, που είναι και πρέπει να είναι δωρεάν.

ΒΑΡΚΙΖΑ

  Εδώ οι τιμές είναι πιο κάτω, αλλά και πάλι είναι ακριβές. Η είσοδος τις καθημερινές είναι στα 7 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 8. Τις καθημερινές βέβαια οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν, αλλά τα Σ/Κ χρεώνονται με 5 ευρώ. Οι καφέδες είναι περίπου τα 4 ευρώ και τα σάντουιτς στα 3,5.
Σύνολο ημερησίου μπάνιου δύο ατόμων: 30 ευρώ τις καθημερινές και 42 τα Σ/Κ.

ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ

  Στην πλαζ της Βούλας η είσοδος τις καθημερινές είναι στα 4,5 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 5,5 ευρώ. Η ξαπλώστρα, τις καθημερινές, χρεώνεται στα 2,5 ευρώ, δηλαδή το σετ πάει στα 5 ευρώ και τα Σ/Κ η τιμή εκτοξεύεται στα 4 ευρώ. Όσων αφορά το φαγητό, τα πιάτα ξεκινούν από τα 8,5 ευρώ και μία γρανίτα έχει άλλα 4.
Σύνολο ημερησίου μπάνιου: 30 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα 38 ευρώ.

  Για το τέλος έχω κρατήσει την πιο φθηνή από τις ακριβές.

ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ στον ΑΛΙΜΟ

  Εδώ η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν για τους δημότες με την ειδική κάρτα. Αν όμως δεν είσαι δημότης και ενδιαφέρεσαι να κάνει μπάνιο στην εν λόγο πλαζ, τότε πρέπει να δώσεις για την είσοδο το ποσό των 6 ευρώ για τις καθημερινές και τα 8 τα Σ/Κ. Η ξαπλώστρα και χρεώνεται 2 ευρώ η μία για όλες τις μέρες και ο καφές κοστολογείται στα 3 ευρώ. Όσο για τα σνακ, φθάνουν και τα 4 ευρώ.
Σύνολο ημερησίου μπάνιου: 23 ευρώ τις καθημερινές  και 27 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

  Όπως βλέπετε, η έννοια "τα μπάνια του λαού", δεν ισχύουν για τις παραπάνω παραλίες, μόνο αν είσαι δημότης Αλίμου, είσαι κάπως τυχερός. Βέβαια στο blog υπάρχουν θέματα που σου λένε που να βρεις δωρεάν παραλίες, με πεντακάθαρα νερά. Όπως καταλάβατε η καθημερινότητα επανήλθε άλλα καλό χειμώνα δεν λέμε ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου