Translate

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κλείνει ο Μίκυ στην Ελλάδα.

  Όπως όλοι ξέρουμε, τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό, στο χειρότερο, σε όλους τους τομείς. Η κρίση έχει πλήξει και τον έντυπο τύπο, όπως περιοδικά-εφημερίδες, μιας και έχουν κλείσε αρκετά.
Το πρώτο Μίκυ Μάους στην Ελλάδα.


  Ήρθε λοιπόν και η σειρά του Μίκυ. Ο εκδοτικός οργανισμός Τερζόπουλος, που έχει αναλάβει την κυκλοφορία των περιοδικών της Disney στην Ελλάδα, δυστυχώς ανακοίνωσε την αναστολή της κυκλοφορίας των τίτλων του, με την ναυαρχίδα, λόγο των πιο ποιοτικών ιστοριών του, "Κόμιξ".


  Με το Μίκυ Μάους να είναι το μακροβιότερο περιοδικό στην Ελλάδα με έτος κυκλοφορίας το 1966 και μαζί με τους άλλους τίτλους, όπως τον Ντόναλντ, το Αλμανάκο, το Κόμιξ κ.α., έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες με αυτά τα περιοδικά. Αρκετοί από αυτούς που διάβαζαν μικροί, συνεχίζουν ακόμα και τώρα, μαζί με μένα, όντας ενήλικοι, συνεχίζουν να διασκεδάζουν και να βρίσκουν μια ψυχαγωγία πιο διασκεδαστική, πιο ρομαντική και να τους κάνει να νοιώθουν παιδιά, να βρίσκουν την χαμένη αθωότητα και να θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια. Διαβάζοντας αυτή την είδηση, ένοιωσα μέσα μου, σαν να έγινε κάτι πολύ άσχημο. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που αγόρασα τεύχος του Κόμιξ, όταν δεν ήξερα καν να διαβάζω.

         Το πρώτο τεύχος του Κόμιξ και το τελευταίο, να σταματά στο νούμερο #303.

  Δυστυχώς με το κλείσιμο της Νέας Ακτίνας, όπως ονομαζόταν ο εκδοτικός οργανισμός, το επίπεδο της ψυχαγωγίας πέφτει πολύ, τα μικρά παιδιά δεν θα έχουν κάτι να επιμορφώνονται, μιας και μέσα από τις ιστορίες αυτές, μπορούσες να πάρεις πολλά μαθήματα, όπως ιστορίας, τέχνης, επιστημών αλλά και συμπεριφοράς. Πλέον οι επιλογές είναι η Ντόρα η εξερευνήτρια και ο Μπλέικ.

  Ελπίζω να βρεθεί κάποιος εκδοτικός οργανισμός που να θελήσει να εκδώσει έστω και κάποιους από τους πολλούς τίτλους που είχε η Νέα Ακτίνα. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα να χαθεί ο Μίκυ Μάους και η παρέα του από τα ελληνικά περίπτερα. Ελπίζουμε σε κάποια νεότερη και πιο ευχάριστη ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. Πόσο κρίμα....... Εμείς μεγαλώσαμε με τα Μίκυ Μάους... Τι θα διαβάζουν τώρα τα μικρά παιδιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οι εποχες αλλαζουν και πλεον η αθωότητα χανεται....

      Διαγραφή