Translate

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Water sports στην Αθήνα.

  Ως γνωστόν, η θάλασσα συνεπάγεται  με άραγμα, ξεκούραση και φυσικά μπάνιο. Σε κάποιους όμως, τους βγάζει και τον αθλητικό-extream τύπο που κρύβουν μέσα τους (εγώ είμαι από αυτούς που το κρύβουν κάπως πιο βαθιά και μου βγαίνει κάπως πιο σπάνια). Αυτοί οι τύποι λοιπόν τρελαίνονται για τα water sports. Αν είσαι από αυτούς που ξέμειναν στην Αθήνα ή που τελείωσαν οι διακοπές σου, τότε εδώ θα σας αναφέρω σημεία στην Αθήνα όπου έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Παρακάτω θα σας παραθέσω ενδεικτικά κατηγορίες και που θα μπορέσετε να τις βρείτε.


Water Ski

  Ίσως από το πιο γνωστό, για το ευρύ κοινό, θαλάσσιο άθλημα. Είναι αυτό που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι περισσότεροι. Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο, σε σχέση με το αδερφάκι του, το ski του βουνού. Πρέπει να χέρια να είναι τεντωμένα, τα πόδια λυγισμένα και να κρατάς την απόλυτη ισορροπία. Σχεδόν κάθε οργανωμένη πλαζ που τιμά τον εαυτό της προσφέρει μαθήματα. Το Divani Apollon Palace & Spa. στη Βουλιαγμένη, είναι μια επιλογή, με 30 ευρώ τα 15 λεπτά και για τους αρχάριους πάει στα 85 ευρώ.

Surfing

  Το δεύτερο πιο γνωστό θαλάσσιο σπορ, είναι το Surfing, άλλωστε όλοι μας έχουμε ακούσει το Surfin' U.S.A. των Beach boys. Στην Ελλάδα βέβαια δεν είναι τόσο διαδεδομένο, μιας και η λεκάνη της Μεσογείου  δεν προσφέρει τα κύματα της καραϊβικής, παρόλα αυτά μπορείτε να βρείτε μαθήματα surfing στο Kouros Surf Club στην Ανάβυσσο. Το κόστος για μια ώρα είναι στα 30 ευρώ.

Windsurfing

  Πάμε τώρα σε ένα ολυμπιακό άθλημα, που το αγαπήσαμε όλοι μας, λόγο του Κακλαμανάκη, το Windsurfing. Φανταστείτε την σανίδα του surfing με πανί. Πολύ πιο δύσκολο άθλημα, μιας και χρειάζονται δυνατά χέρια και πόδια, έκτος της καλής ισορροπίας. Φυσικά στο Moraitis Sports Center με 25-50 ευρώ, θα σας μάθουν όλα τα μυστικά.

Kitesurf

   Θες να έχεις την αίσθηση πως πετάς απολαμβάνωντας και την θάλασσα ταυτόχρονα, κάνοντας και καλή γυμναστική; Νομίζω πως αυτό το άθλημα είναι ότι πρέπει για σας. Το Kitesurf χρησιμοποιεί την σανιδα του Surf και τον αετό, αλεξίπτωτο που σου δίνει την δυνατότητα να "πετάς". Πρέπει να γνωρίζετε πως είναι πολύ δύσκολο και θέλει χρόνο και κόπο, αλλά στο Nassakia  Surf στη Λούτσα με 50-60€ την ωρα θα σου μάθουν ότι χρειάζεσαι για να δαμάσεις τα κύματα με την βοήθεια του αέρα.

Wakeboard

  Πως είναι το Water Ski; Kάτι τέτοιο, αλλά με μια σανίδα. Σαν συνδυασμός δηλαδή Surfing με Water Ski. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να είσαι πιο ελεύθερος και να κάνεις τούμπες άλματα και οτιδήποτε άλλο μπορείς. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό ακόμα, αλλά μπορείς να κάνεις μαθήματα, στη σχολή Shark Ski Club, στο Yabanaki στην Βάρκιζα, με 10 ευρώ περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου