Translate

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εκδρομή στο Ναό του Ποσειδώνα

  Όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει, σε όλους αρέσουν τα ταξίδια. Είτε ειναι μονοήμερη εκδρομή, είτε είναι πενθήμερη. Το άσχημο είναι οτι αυτή την περίοδο, λόγω της κρίσης και των δυσκολιών, έχουμε αφήσει στην άκρη αυτές τις πολυτέλειες. Παρόλαυτα δεν πρέπει να πέφτει η ψυχολογία μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις! 
  Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πριν τη μεγάλη βδομάδα, είπαμε με την κοπέλα μου να πάμε στο Ναό του Ποσειδώνα. Αληθεια πόσοι απο εμάς, τους Αθηναίους τουλάχιστον, έχουμε παει στο Ναό του Ποσειδώνα; Πραγματικά είναι κρίμα να μην δεις αυτόν τον σπουδαίο ναό! Είχαν έρθει να τον δουν τουρίστες απο την Κίνα, απο την άλλη άκρη της γης! Και μεις που είμαστε στην Αθήνα, μια ωρα απο το Σούνιο, σχεδόν δεν ξέρουμε καν την ιστορία της περιοχής. Το σημείο εκεί έχει μια μοναδική θέα, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου! Απο αυτο το ακρωτήρι, του Σουνίου, είχε πέσει ο Αιγαίας, εξου και το όνομα της θάλασσας αυτής ως Αιγαίο, οταν είδε το καράβι του γιου του να επιστρέφει απο την Κρήτη με μαύρα πανιά, ενώ θα έπρεπε να ειναι λευκά, μιας και ο γιος του ο Θησέας, επέστρεψε ζωντανός.




  Αρκετά με την ιστορία όμως! Η περιοχή αυτη ειναι οτι πρεπει για μια μονοήμερη εκδρομη, μιας και η διαδρομή ειναι πολυ όμορφη (απο παραλία), εχει υπεροχη θέα-το μάτι σου χάνεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου-με τους γλάρους και τα βαρκακια να σου εμπλουτίζουν την ομορφιά του τοπίου. Μπορει η βλάστηση να μην ειναι πλούσια με μεγάλα δέντρα ή κάποιο δάσος, αλλα τώρα που ειναι άνοιξη, θα δεις πληθώρα απο αγριολούλουδα, παπαρούνες, χαμομίλια και θάμνους μυροδάτους. Επίσης κάτι το οποίο με ξάφνιασε θετικά, ηταν η ύπαρξη άγριας πανίδας! Μην φανταστείτε τίποτα αλεπούδες ή λαγούς (μπορει και να εχει, αλλα δεν είδα) είχε όμως τις συμπαθέστατες πέρδικες! Συγκεκριμένα η πεδινή πέρδικα (Perdix perdix η επιστημονική ονομασία) Φοβερές! Ο τρόπος που περπατούσαν, οι φωνές που έβγαζαν και αντήχουσαν στον χώρο. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν την φύση και τον πολιτισμό τα μικρά παιδάκια! Χαρακτηριστική σκηνη, μια οικογένεια, ο μπαμπάς η μαμά και το μικρό αγοράκι τους. Το παιδάκι είδε μια πέτρα, όχι πολυ μεγάλη, κάπου στους 40 πόντους ύψος και είχε τρελαθεί! Και ατάκα του πατέρα: "Βγήκε από το σπίτι και ολα του φαίνονται παράξενα". Πιο ψηλά, κοντα στο ναό, παρέες στην ηλικία απο 28-32 διασκέδαζαν και αυτοί, με αστεία και με την επαφή στη φύση! Οι πέρδικες φυσικα έκλεψαν την παράσταση! Μετά για όσους νοιώσουν μια πείνα, υπάρχει ενα μαγαζι ακριβώς έξω απο τον αρχαιολογικό χώρο, όπου ειναι και λίγο τσιμπημενο. Μπορείτε να πάτε στην Παλαιά Φώκαια που είναι κάπου στα 20' μακριά και κει θα βρείτε οτι θέλετε, απο φαγητο και καφε! Φυσικά, τώρα που καλοκαιριάζει, η περιοχή αυτη έχει παρα πολυ καθαρά νερά! Οσον αφορά τους λάτρεις της φωτογραφίας, θα βρουν πάρα πολυ όμορφα μέρη για να τα αποθανατίσουν με τον φακό τους! Πραγματικά, πρεπει να τράβηξα πανω απο 80 φωτογραφίες!

  Ελπίζω, όσοι τύχει να το διαβάσετε αυτο το θέμα, να σας παρακινήσω και να κάνετε αυτη την τόσο όμορφη εκδρομη! Γιατι σκοπός ειναι να περνάμε όσο πιο καλα μπορούμε και τώρα αυτή την εποχή που είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα να μπορούμε να ελισσόμαστε!

2 σχόλια:

  1. Φοβερή θέα!!!!! Και απίστευτες οι πέρδικες!! Έχω πάει κι εγώ και τις έχω δει!! Μοναδική, μαγική αίσθηση σου δίνει το μέρος εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή