Translate

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εκ του ασφαλούς.

  Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ανεργία, οικονομική κρίση, φτώχεια. Όλα αυτά έχουν αναγκάσει αρκετούς να φύγουν εκτός Ελλάδος, για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα είμαι αυτός που θα πει αν κάνουν καλά ή όχι. Εγώ είμαι από αυτούς που έχω μείνει στην Ελλάδα, για διάφορους λόγους. Αυτό που με θλίβει πολύ είναι ότι αρκετοί από αυτούς που έφυγαν αναφέρονται για την Ελλάδα με τα χειρότερα λόγια, αρκετές φορές χειρότερα και από τους ίδιους μας τους δανειστές.
  Όλα ξεκίνησαν όταν στην σελίδα μου στο Facebook ανάρτησα αυτόν εδώ τον σύνδεσμο (Πηγή: fouit.gr). Ο λόγος που είχα κάνει την συγκεκριμένη ανάρτηση, ήταν γιατί η κοπέλα αυτή, αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει για να πας στο εξωτερικό για εργασία. Τότε μία φίλη μου, η οποία έφυγε πριν κάτι χρόνια για Αμερική, άρχισε τα σχόλια του στιλ, ότι εδώ στην Ελλάδα όλοι μας είμαστε για να τα ξύνουμε, ότι έχουμε μάθει στο καθισιό και όλα τα γνωστά. Αυτά τα λένε αρκετοί και όχι μόνο αυτή η φίλη μου, η φίλη μου απλώς που έδωσε την ιδέα, χωρίς να το ξέρει για το κείμενο αυτό. Απλά μετά από αυτήν τη κουβέντα που είχαμε είπα ένα μεγάλο ΑΜΑΝ!


  Δεν μπορεί να μιλάς τόσο άσχημα για αυτή τη χώρα! Που μπορεί να έχει τόσα στραβά, αλλά ταλαιπωρείται και τόσο πολύ! Φεύγουν και πάνε στο εξωτερικό αρκετοί από αυτούς έχουν άκρες και δεν δυσκολεύονται πολύ και μετά σου λένε τα διάφορα. Αν ήσουν μάγκας, γιατί δεν καθόσουν Ελλάδα να φας και συ το αγγούρι; Να δεις πως είναι να παρακαλάς για δουλειά -αρκετοί από αυτούς που φεύγουν δεν έχουν ψάξει για δουλειά στην Ελλάδα- και να τρως την μια πόρτα μετά την άλλη. Να βρεις δουλειά, αλλά να εργάζεσαι ανασφάλιστος και να μην γράφεις προϋπηρεσία και να μην έχεις ένσημα. Ή ακόμα και να είσαι απλήρωτος για 7 μήνες και να μην ξέρεις τι να κάνεις, γιατί αν φύγεις εκεί έξω είναι 1.300.000 άνεργοι. Να έχεις τόσα όνειρα να κάνεις και να σου έχουν κομμένα τα πόδια.
  Και αυτό το αστείο που εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε χαλαροί και δεν δουλεύουμε το άρθρο από το "ΒΗΜΑ" τα λέει όλα!! Οι Έλληνες εργάζονται παραπάνω από τους δουλευταράδες τους Γερμανούς! Έτσι είναι, δεν μπορεί μία ομάδα ανθρώπων του δημοσίου ή των ταξιτζήδων ή και γω δεν ξέρω που, να χαλάνε το όνομα των Ελλήνων και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι των "τεμπέληδων" και πόσω μάλλον αυτά τα λόγια να τα λένε οι ίδιοι οι Έλληνες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι την Ελλάδα την ζηλευόυν, για τον ήλιο της, την θάλασσά της , το ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ! Το πάθος που λείπει στους βόρειους λαούς. Κάποια στιγμή, ένας φίλος που μένει Αγγλία, μου είχε πει ότι την μέρα που θα έχουν ήλιο σχεδόν κανείς δεν πάει στη δουλειά του! Φανταστείτε να τον είχαν όπως και μεις!

4 σχόλια:

  1. 1. oson afora tin agglia k to otan exei ilioo den eimai sigouri an pane gia douleia i oxi alla kserw poli kala oti molois boresoun vgainoun oloi eksw poto/byra.twra an eixan ton ilio kathe mera opws ton exei i ellada tha paraponiondousan gia zesti k poli ilio....
    2. ena mono pragma tha pw,opws eipes:de ginetai
    na tous valeis olous sto idio tsouvali.o pateras mou itan taksitzis,den ipirkse pote tebelis k me to taxi megalwse dyo paidia.
    3.exw fygei apo ton ellada edw k 5xronia.to mono kako pou lew einai gia tis kyverniseis k,nai kamia fora,gia ton idio ton ellina o opoios den kanei kati gia na kanei kalyteri ti zwi tou i den prospathei arketa. de boreis na arnitheis oti yparxoun polloi tebelides stin ellada i oti polloi dimosioi ypaliloi ginane dimosioi ypalliloi epeidi akrivws de xreiazetai na kanoun kati.fysika den tous vazw olous sto idio tsouvali,yparxoun atoma ta opoia tha kanoun swsta ti douleia tous k tha se voithisoun oso boroun.par'ol'afta yparxoun panda ta "mavra provata pou xalane tin piatsa".
    4.opws eipa exw fygei apo tin ellada edw k 5 xronia, alla prepei na omologisw oti mou leipei ws ena vathmo... ta souvlatzidika,oi kafetereies,i thalassa,i elliniki mousiki pou boreis na akouseis se kathe sou vima. akoma k i xalarotita pou sou prosferei to idio to klima tis elladas(gia afto isws k na thewroumaste tebelides,giati apla eimaste xalaroi).fysika mou leipei i oikogeneia mou k oi filoi mou,de xreiazetai na to pw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαιρομαι που υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τα γραφόμενα μου!
      Όσον αφορά το 1. Συμφωνω απόλυτα :) για το 2. θέλω να σου πω οτι ει,αστε αρκετα εργατικος λαος,απλα μας εχουν για τεμπελιδες,γιατι αυτοι ερχοντε στην Ελλαδα για διακοπες!
      3. Αυτο λεω και γω!οτι δεν γινεται να στιγματιζεις ενα λαο,μονο και μονο,γιατι τα ασχημα χτυπανε πιο πολυ!
      4. δεν γινεται να μην σου λειπει η Ελλαδα... ειδικα μετα απο 5 χρονια...αλλα οπως λενε η Ελλαδα τρωει τα παιδια της....
      Αν σου αρέσει το blog θα ήθενα να το δειξεις σε κανα δυο φιλους σου, έχω πολλα να γραψω ακομα!! :P

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κι από μένα! Δεν είναι σωστό σε καμία περίπτωση να τσουβαλιάζεται ολόκληρος λαός και να την πληρώνει για μερικούς που καλώς ή κακώς λουφάζουν! Έχω δουλέψει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό χώρο και έχω δει απ'όλα. Λουφαδόρους στον δημόσιο, λουφαδόρους και στον ιδιωτικό. Πιο σπάνιο βέβαια το δεύτερο αλλά υπάρχει. Και παρόλ'αυτά είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη σε ώρες εργασίας. Δουλεύουμε παραπάνω από οποιονδήποτε άλλο λαό ευρωπαϊκά, οι μισθοί μας όλο και πέφτουν αντί να ανεβαίνουν κι όμως πληρώνουμε τις ίδιες τιμές αν όχι πιο ακριβά για αγαθά και υπηρεσίες. Τώρα βέβαια πήρα φόρα και ξέφυγαν λίγο αυτά που ήθελα να πω αλλά και όρια η αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες!! Το θέμα είναι όταν κάνεις κριτική να είσαι ψύχραιμος για να μπορείς να κρίνεις σωστά.

      Διαγραφή