Translate

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μικρές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα vol. 2

  Καλησπέρα καλοί μου φίλοι! Σήμερα συνεχίζουμε με το χθεσινό μας θεματάκι, με ιδέες για το πού θα πάμε το καλοκαιράκι, τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές. Χθες έδωσα δύο λύσεις και συνεχίζω και σήμερα με άλλες δυο, πάλι εδώ κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι κακό να είσαι Αθήνα το καλοκαιράκι, αρκεί να ξέρεις πως να περνάς.
  Σήμερα σκέφτηκα να πηγαίναμε προς τα όμορφα νησάκια του Αργοσαρωνικού. Ο Αργοσαρωνικός είναι μία ευρύτερη έκταση που περιλαμβάνει τον Σαρωνικό κόλπο, τον Αργολικό κόλπο και την νότια Αργολική ακτή. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τα νησιά: Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα, Δοκός και Αγκίστρι όπως και πληθώρα βραχονησίδων. Έχω πάει στα περισσότερα, στα τέσσερα από τα έξι αλλά θα επιλέξω δύο και αυτή η επιλογή με δυσκόλεψε, μιας και όλα τα νησιά είναι πανέμορφα.
  Θα ξεκινήσω με την Αίγινα. Έχω πάει στο νησί κάπου στις δύο φορές νομίζω και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μόλις μια ώρα από την Αθήνα, με τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να πάτε με δελφίνι ή καράβι. Φτάνοντας στο νησί εντύπωση θα σας κάνει πως κατά μήκος της παραλίας θα δείτε τα πανέμορφα νεοκλασικά κτήρια, που δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο νησί. Βέβαια, από πράσινο δεν λέει και πολλά, αλλά δεν πειράζει. Θα σας πρότεινα να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες, να περπατήσετε στα γραφικά και πλακόστρωτα στενάκια, ανάμεσα από τα αρχοντικά και τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους. Η ζωή της πόλης είναι στην παραλία και λίγο πιο μέσα στο νησί. Πάμε τώρα στο βασικό, που θα κάνουμε μπάνιο! Στην πόλη, στην Αίγινα, δεν θα βρούμε κάποια ιδιαίτερη παραλία, παρά μόνο μια πλαζ, δίπλα στο κέντρο της πόλης. Αρκετά καλή παραλία, αλλά υπάρχουν και καλύτερες, όπως αυτή της Αγ. Μαρίνας. Όλη η παραλία είναι αμμουδιά, άριστα οργανωμένη, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου ή και τα water sports, δίπλα από το πανέμορφο πευκοδάσος. Φυσικά και σας προτείνω να καθίσετε τριήμερο, μιας και υπάρχει πληθώρα δωματίων για όλα τα βαλάντια. Αλλά και για μονοήμερη βολτούλα είναι ότι πρέπει, μιας και η απόσταση είναι πολύ μικρή.
Αίγινα

  Η επόμενη πρότασή μου έχει να κάνει με δύο πραγματικά στολίδια! Την Ύδρα και τις Σπέτσες. Επίτηδες άφησα αυτά τα δύο νησάκια για το τέλος, γιατί είναι πραγματικά στολίδια, μία ανάσα από την πρωτεύουσα. Τα δύο αυτά νησιά έχουν μεγάλη ιστορία, μιας και εκεί έμεναν αγωνιστές της επανάστασης. Στην Ύδρα ο Κουντουριώτης, όπου διασώζεται το αρχοντικό του και στις Σπέτσες η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
  Με το που φτάσεις στην Ύδρα, θα καταλάβεις, γιατί αυτό το νησί έχει εμπνεύσει τόσους μεγάλους ζωγράφους, όπως τον Παναγιώτη Τέτση. Τα κύρια χρώματα που κυριαρχούν στην πόλη, είναι το μπλε, το άσπρο και το χρώμα των κεραμιδιών. Το νησί μπορείς να το γυρίσεις μόνο με τα πόδια με τα γαϊδουράκια ή και από την θάλασσα. Φυσικά για τις παραλίες δεν υπάρχει κουβέντα. Δαντελωτές παραλίες, μαζί με το γκρι των βράχων, το πράσινο των πεύκων και το γαλάζιο της θάλασσας, κάνουν το τοπίο πανέμορφο και μαγικό. 
Ύδρα
 Η Σπέτσες είναι ένα νησί, που λόγο της ύπαρξης του δρόμου κάνει την ζωή σου πιο εύκολη και γι'αυτό θα σας πρότεινα να μένατε εκεί, με το σκεπτικό του τριημέρου και ας πάμε μια βόλτα στην Ύδρα. Πανέμορφο και γραφικό νησί, με μεγάλη ιστορία, γνωστό και ως το νησί της Μπουμπουλίνας. Γραφικά καφέ και ουζερί, στην πλατεία είναι το σημείο συνάντησης των επισκεπτών.Οι Σπέτσες φημίζονται για την αρχοντιά τους, για τα βοτσαλωτά με τα οποία είναι στρωμένοι οι δρόμοι, τα αμυγδαλωτά τους,  τις γραφικές παραλίες και την νυχτερινή ζωή τους.  
Σπέτσες
  Σήμερα είχαμε εξορμήσεις σε νησιωτικό φόντο. Ελπίζω οι επιλογές μου να σας αρέσουν και να σας ανεβάζουν και λίγο την διάθεση τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι. Αν και σήμερα ο καιρός μας έφερε ένα δροσερό αεράκι, δεν πτοούμαστε και αρχίζουμε σιγά-σιγά να ψάχνουμε τα ντουλάπια για τα μαγιό. Σας εύχομαι μια ωραία Παρασκευή και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι ωραία και θέλει πάντα να της χαμογελάς! Καλό απόγευμα.


3 σχόλια:

  1. min amelisete na episkeutheite ena teleio baraki Amalour gia kalokairina cocktails ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολυ που ασχολήθηκες με το blog μου και ελπίζω να σου άρεσε η θεματολογία! Έχω ξανακούσει για το Amalour και αυτη τη φορα μετά και την δική σου προτροπή θα το επισκεφθώ.

      Διαγραφή
  2. mporeis na pas kai stin nea smirni prwta, nomizw peftei pio konta ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή